Varmista pihasi fengshui - let's go green!

 

Kevät on uudistumisen aikaa, luonto puhkeaa raesateen alla kukkaan ja illan valo kutsuu ulkoilmaan. On aika kaivaa varastosta esiin elokuun kaslerinpaiston jäljiltä puhdistamatta jäänyt pallogrilli ja viimeiset kolme vuotta huoltoa odottanut polkupyörä sekä rakentaa heinäkuussa hyvän suunnittelun asteelle edennyt savustusuuni. Keväällä avataan sisäpihan ja parvekkeen ovet – let’s go green!

Kauhistus! Takapihalla seisoo hallitsematon romuhässäkkä, terassin nurkassa nyhjöttävät kymmenen vuotta sitten muuttokiireessä ostetut valkoiset muovituolit ja vaahteran lehtien alta paljastuvat pihalaatat ovat kesät talvet sitä samaa auringon haalistamaa kestopuuta.

Älä pelkää, et ole pihasi kanssa yksin. Täsmäapua kesäterassin sisustuspulmiin löytyy TV:n seitsemästätoista piha ja puutarha –ohjelmasta. Siellä navetan pääty muuntuu monimuotoiseksi kesäparatiisiksi, huvilat ja huussit saavat kuorikatteensa ja onpa joukossa myös imatralaispariskunta, joka on luonut parvekkeestaan melkoisen kesäkeitaan, johon amppelit ja huussin seinät luovat kiinnostavaa kerroksellisuutta.

Romantikko vai Retro?

Kaiken aa ja oo on tiedostaa, ettei fengshui rajoitu vain sisätiloihin. Jos yhtään epäröit, niin hanki pikaisesti pihallesi fengshui-konsultti. Hänen käyntinsä jälkeen voit olla varma, että kellohortensiat, betonijakkarat, terrakottasaviruukut, ledivalonauhat sekä singelit ja mukulakivet asettuvat oikeaan harmoniaan.

Ole myös rohkea ja uskalla kokeilla! Heitä parhaat kesänsä nähneet rottinkikalusteet roskalavalle ja löydä itsestäsi ennakkoluuloton pation stailaaja. Jos olet Romantikko, niin verhoile mummulasta nyysitty soutuvene hempeillä pitsikuoseilla ja tunge Ikean lokerikkomysteerin sisustuskolot täyteen tuoksukynttilöitä. Käsistään kätevä emäntä kyhää vanhoista ovenkarmeista ja katukivistä kesäyrteilleen veikeän kasvualustan.

Vai jämähditkö 70-luvulle? Älä huoli, henkilöidy Retroksi, ripusta pation seinäkoukun henkariin appiukon ruskea vakosamettibleiseri ja roudaa omenapuun alle hillitysti haalistunut Datsun 100A:n konepelti. Pellin alta löytyvät katkojankärjet ovat pikantti yksityiskohta nurmikolla kököttävän lasikissan kaulassa.

Vai kuoriutuuko sinusta viimein aikaansa seuraava Lifestyletrendy – kerrot vain julmetun kalliin kivijalkaliikkeen akkamaiselle stailistille, että pidät ajattoman klassisesta tyylistä, mutta haluat siihen simpsakan ripauksen jotain ihan uutta. Varaudu kuitenkin siihen, että klassinen voi tarkoittaa virkattua tiskirättiä tai Marimekon pystyraitoja ja ripaus uutta poronnahkaista istuintyynyä hintaan 390 euroa.

Kiisselikulhon sitruunat

Jos nyt tämäkään ei innosta, niin mieti oletko Teak vai Polycore? Ensimmäisessä tapauksessa voit huolettomasti heittää pyyhkeen pihapaljusi vieressä seisovaan luonnonmateriaalista valmistettuun puutellinkiin, joka on sinun mitättömään 260 euron hintaan. Polycore taas on Saksassa kehitetty aito kestomuovikuitu, jonka istuintasoilla ahterisi viihtyy koko itikanininäisen yöttömän yön.  

Ja helvetti, jos et vieläkään ole kärryillä, niin kaiva keittiön yläkaapista se Ikeasta jostain järjettömästä syystä ostettu jäänsininen kiisselikulho, täytä se kahdella kilolla sitruunoita ja aseta keko keskelle terassisi muovipöytää. Tässä tapauksessa kaikki toivosi on siinä, ettei aidan yli kurkkiva naapuri tunnista tuon sitruunajutun olevan jo niin passé. (Ja naapurisovun sekä suurempien hyönteishyökkäysten varalta on syytä vaihtaa sitruunat tuoreisiin pari kertaa kesässä.) Sitruunakulhoa tuijottaessasi voit viimein ottaa rennosti, avata sidukan ja nostaa jalat olutkorin päälle. Kukkalaatikon kellokanervat kyllä pärjäävät tämänkin kesän mullanjäänteissään, jota kahden talven tupakantumpit veikeästi verhoavat. Vaahteranlehdetkin maatuvat aikanaan sinne terassilautojen väliin.

Ja hei, uusi kevät tulee taas vuoden päästä!

Edelliset artikkelit

Kun Urkki komeili 500 markan setelissä ja Virén kaatui, Marja-Liisa antoi kaikkensa ja Melanien vyöllä koreili outo perhonen

style="margin-bottom:6.0pt; margin:0cm 0cm 0.0001pt"> 

Lue lisää

Vihreäkantinen kirja, Virpi ja #kaksneljäseiska - miten tässä näin kävi?

Vatsanpohjassa nipistelee, kun nousen isän ja äidin perässä kaarevia graniittiportaita kohti PYPin Malmin konttorin jykevää ovea. Isä ja äiti istuvat pankkineidin tiskin eteen, minä seison. Pankkineidillä on permanentti ja punaista huulipunaa, kun hän avaa minulle ikioman pankkitilin. Hikisin sormin ladon tiskiin 6 markka ja 35 penniä, jotka neiti kirjaa kauniilla käsialallaan vihreäkantiseen kirjaani.

Lue lisää

Faija ja Teemu

 

Lue lisää

Ihan siinä kassan vieressä – ”Palvelumuotoilkaa mun ostoskokemus!”

 

Lue lisää